مظاهر خودنمایی آثار مخربی بر اخلاق و جامعه دارد/حضرت زهرا(س)؛ الگوی کامل عفاف و حجاب
راسخون : مقام معظم رهبری به تلاش دشمن برای استفاده از نقاط ضعف اشاره کردند و افزودند: انسان در معرض آسیب قرار دارد و همه باید مراقب رفتار خود باشیم و بدانیم برخی مظاهرِ خودنمایی، بی تقوایی و رعایت نکردن حجاب و عفاف آثار مخرب و ماندگاری بر اخلاق و سیاست جامعه دارد.
به گزارش راسخون و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بانوی حیا و پاکدامنی،حسینیه امام خمینی، سیراب از فضائل و مناقب کوثر نبوی شد.
در این مراسم معنوی، تعدادی از مداحان اهل بیت علیهم السلام سروده هایی در بیان شأن و عظمت دخت گرامی پیامبر اکرم، و نیز ذریّه ایشان حضرت امام خمینی (ره) قرائت کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با تبریک روز تاریخی و فراموش نشدنی ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت تقارن این روز با تولد امام خمینی (ره)، ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه زهرا را الگوی جامعی از فضائل معرفی و خاطرنشان کردند: نام گذاری امروز به نام روز زن، درسهای جاودانه ای برای همه خصوصاً بانوان و زنان کشور اسلامی ما دارد تا با آراستن خود به زیور تقوا، عفاف، دانش، شجاعت، ایستادگی، تربیت صحیح فرزند، و اهمیت دادن به خانواده، در راه و مسیر حضرت زهرا (س) حرکت کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه ذهن و کلام انسانی از بیان تمام فضیلت، درخشندگی، کبریاء و عظمت دخت گرامی پیامبر قاصر و عاجز است، افزودند: با این وجود، کلام و زندگی آن بانوی بزرگوار و ائمه اطهار، از دسترس انسان خارج نیست بلکه بر خلاف الگوهایِ دروغینِ دنیایِ مادی، ائمه اطهار(ع)، مسیر و جهتِ صحیح حرکت و زندگی انسانها را نشان داده اند و خود بر قله این کمالات ایستاده اند و انسان را نیز دعوت به پیمودن این مسیر کرده اند.
ایشان همه جامعه خصوصاً بانوان را به پیمودن راه فضیلت های معنوی ائمه اطهار دعوت کردند و با مروری بر سوابق تاریخی حضور زنان در عرصه های مختلف مبارزه از زمان مشروطه تا پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی خاطرنشان کردند: این حضور مؤثر نشان می دهد زنان با حجاب کامل می توانند در این عرصه ها حضور یابند و باشجاعت به وظیفه خود عمل کنند که نمونه عینی آن، مادران بزرگوار شهدا هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای به تلاش دشمن برای استفاده از نقاط ضعف اشاره کردند و افزودند: انسان در معرض آسیب قرار دارد و همه باید مراقب رفتار خود باشیم و بدانیم برخی مظاهرِ خودنمایی، بی تقوایی و رعایت نکردن حجاب و عفاف آثار مخرب و ماندگاری بر اخلاق و سیاست جامعه دارد و در این زمینه باید خود زنان، بیشتر مواظبت کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، حجاب را موجب شخصیت زن و عاملی برای وقار و متانت او دانستند و تصریح کردند: عفاف بانوان باعث افتخار، ارزشگذاری و سنگین شدن آبرو و احترام زن در جامعه می شود به همین دلیل باید از اسلام به خاطر توجه به مسئله حجاب تشکر کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، شناخت و معرفت اهل بیت را نعمت بزرگ خداوند دانستند و خاطرنشان کردند: ستایشگری فضائل اهل بیت (ع) در قالب شعر و نثر نعمت دیگری است که مداحان باید قدر آن را بدانند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه معرفی فضایل معنوی اهل بیت، الگوسازی در جامعه است افزودند: اگر این حرکت با نیت خدایی و خالصانه در جامعه انجام شود کار متعالی و اثر گذاری خواهد بود به همین دلیل مداح باید ببیند بیان کدام منقبت و فضیلت موجب هدایت مخاطب و خضوع و خشوع دل مستمع در برابر خداوند می شود و او را برای حرکت در مسیر اهل بیت تشویق می کند.
ایشان کار جامعه مداحان را بیان حقیقت با استفاده از صدای خوش، آهنگ زیبا، در قالب شعر دانستند و تصریح کردند: استفاده از ترکیب چند هنر، تأثیر مضاعفی در ذهن مخاطب می گذارد لذا احتیاج به فکر و آموزش دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به سطح بالای فهم، معرفت، بلوغ فکری، آگاهی و بصیرت آحاد جامعه خاطرنشان کردند: امروز توانایی های ایران اسلامی در عرصه های مختلف در جهان سراسر مادی می درخشد و مثل خورشید نورافشانی می کند و مداحان نیز باید با توجه به چنین فضایی، به مخاطب خود مطلب و شعر ارائه کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تأثیرات سریالهای مذهبی در جامعه به مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» اشاره کرد و گفت: این سریال با اینکه ضعفهایی نیز داشت، اما در مجموع اثرات مطلوبی بر جامعه گذاشت و بسیاری از افراد به ویژه جوانان را به مطالعه تاریخ اسلام علاقهمند کرد. کارشناس برنامه «هنگام درنگ» افزود: پس از پخش این سریال، بسیاری از جوانان در دانشگاه که در رشتههای مهندسی تحصیل کردهاند، برای ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد تاریخ اسلام علاقهمند شده و از بنده راهنمایی میخواهند. رجبی دوانی ادامه داد: تا پیش از ساخت مختارنامه، عموم جامعه اطلاع اندکی از این شخصیت انقلابی شیعه داشت و حتی کاروانهای زیارتی که از ایران به کوفه میرفتند، به زیارت قبر مختار نمیرفتند، اما پس از ساخت این سریال، زائران با حضور بر مزار مختار وی را تکریم میکنند. این استاد دانشگاه با تأکید بر ساخت سریالهای مذهبی با موضوع ائمه معصومین، از ساخت فیلمها و سریالهایی که به پیامبران یهود اختصاص دارد انتقاد کرد و گفت: چرا اولویت ما باید این باشد؟ اصولا بیان این نکته میان یهود و صهیونیسم تفاوت وجود دارد چه اولویتی برای ما دارد؟! اولویت ما باید ائمه معصومین باشد و محدودیت در به تصویر کشیدن چهره امامان معصوم بهانه خوبی برای نپرداختن به زندگی آنان نیست! رجبی دوانی در پایان ساخت سریال با موضوع پیشوای فقه جعفری را جزو اولویتها دانست و تأکید کرد: اکنون پرداختن به شخصیت امام صادق(ع) و ابعاد علمی و فقهی زندگی ایشان ضروری به نظر میرسد.
انتقاد رجبی دوانی از اولویت ساخت سریال برای پیامبران یهود و کم توجهی به اهل بیت
محمدحسین رجبی دوانی از اساتید تاریخ اسلام ضمن انتقاد از ساخت سریالهایی برای پیامبران یهود به جای سریالسازی درباره اهلبیت(ع) گفت: محدودیت نشاندادن چهره امامان معصوم بهانه خوبی برای نپرداختن به زندگی آنان نیست.
صدای شیعه: «محمدحسین رجبی دوانی» استاد دانشگاه و کارشناس تاریخ اسلام ضمن بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با حضور در غرفه کانون اندیشه جوان به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
فارس
در اين مراسم، سيدمحمد حسينی ضمن بازديد از غرفههای متعدد در اين سالن، از خبرگزاری ايکنا نيز ديدار کرد. وی در اين بازديد زبانهای يونانی، کردی، ژاپنی و پنجابی اين خبرگزاری را افتتاح کرد که با اين اقدام، خبرهای اين خبرگزاری به 40 زبان زنده دنيا ترجمه میشود. همچنين حبيبالله ترکاشوند، معاون خبرگزاری ايکنا در اين مراسم ضمن تشريح فعاليتهای اين خبرگزاری، گزارشی از روند توسعه زبانها، شعب داخلی و خارجی ايکنا طی ساليان گذشته ارائه کرد که مورد توجه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهان قرار گرفت. يادآور میشود، خبرگزاری ايکنا برای توليد اخبار قرآنی و دينی مناطق و کشورهای مختلف، اقدام به راهاندازی شعب کرده است که اين شعب در داخل و خارج ايران استقرار دارند. هم اينک اين خبرگزاری در 26 شعبه استانی و پنج شعبه خارجی شامل منطقه غرب و جنوبغرب آسيا، منطقه شرق و جنوبشرق آسيا، منطقه آسيای مرکزی، منطقه بالکان و منطقه آفريقا فعاليت میکند. پيش از اين، اخبار توليد شده در اين خبرگزاری به زبانهای عربی، انگليسی، فرانسه، اردو، اسپانيول، شيپ، تايی، مالايو، بلغاری، روسی، بنگالی، تاجيکی، تاميل، قرقيزی، هوسايی، پشتو، هندی، ترکی، سواحيلی، آلمانی، چينی، آذری، ايتاليايی، ميانماری، ازبکی، ترکمنی، بوسنيايی، فولانی، فيليپينی، رومانيايی، قزاقی، ولاف، بمبرا، روآندايی و پرتغالی ترجمه میشد که با افتتاح زبانهای يونانی، کردی، ژاپنی و پنجابی، اخبار ايکنا به 40 زبان ترجمه میشود. گفتنی است، محمدرضا دهشيری، معاون آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بهمن دری، معاون فرهنگی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، سيدمحمد حسينی را در اين مراسم همراهی میکردند.
چهلمين زبان خبرگزاری قرآنی ايران افتتاح شد
چهلمين زبان خبرگزاری قرآنی ايران با حضور سيدمحمد حسينی امروز 13 ارديبهشتماه در سالن بيداری اسلامی واقع در بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللی کتاب تهران افتتاح شد.
صدای شیعه: سالن بيداری اسلامی در بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللی کتاب تهران با حضور سيد محمد حسينی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، سردار سيدمحمدرضا نقدی رئيس سازمان بسيج مستضعفين و محمدباقر خرمشاد رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افتتاح شد.