مام جمعه سیسخت گفت: نماز یکی از واجباتی است که باید از آن به عنوان پایه و اساس دین اسلام یاد کرد ضمن آنكه بهترین راه براى تکامل و تقرب انسان به خداوند نماز است و خدا به دلیل عنایت و توجه به انسان و تکامل او، این عمل را واجب کرده است.
حجتالاسلام سیدمحمد مهدی قاسمزاده، امام جمعه سی سخت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کهگیلویه و بویراحمد افزود: خواندن نماز علاوه بر اینکه از ارکان دین بوده و از واجبات است، تأثیر به سزایی در شکلگیری شخصیت انسان داشته و قلب انسان را از هر گناهی به دور میکند.
امام جمعه سیسخت خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سالیان اخیر فرهنگ نمازخوانی به ویژه در ادارات رشد مطلوبی داشته و این نشان از اعتقادات قلبی ما به انجام فرایض دینی است.
قاسمزاده ادارات دولتی را مکانی مهم در ترویج امر به معروف و نهی از منکر دانست و تاکید کرد: فریضه نماز نیز از معروفاتی است که باید در جامعه ترویج داده شود و ادارات با برگزاری نمازهای جماعت میتوانند بر این امر تأثیرگذار باشند.
وی ابراز کرد: به همین منظور علاوه بر اینکه ادارات دولتی باید برگزاری نماز جماعت را جدی بگیرند، مصوب شده است که مدیران شهرستان دنا نیز نماز ظهر و عصر روزهای پنجشنبه هر هفته را به صورت جماعت در مکانهای گردشگری شهرستان اقامه کنند.
امام جمعه سیسخت بیان کرد: انجام این مورد علاوه بر اینکه تأثیر معنوی دارد، مردم نیز وقتی مشاهده کنند که مدیرانشان به نماز اهمیت میدهند با رغبت بیشتری به سوی این فریضه میروند.
قاسم زاده اضافه کرد: همه مدیران شهرستان دنا موظفند که در این اقامه نماز جماعت در مکانهای گردشگری حضور داشته باشند و امیدواریم این رویه به یک فرهنگ در بین مدیران و مردم تبدیل شود.
نهاده شدن نام «فدکیه» بر خطبه عالمانه و آتشین حضرت زهرا(س) صرفاً بیانگر جهت صدور این خطبه بىمانند را بیان مىکند و محتواى این سخنرانى آنچنان عمیق و گسترده است که موضوع غصب فدک در برابر عمق و گستردگى آن جز «بهانهاى» به نظر نمىآید. نگاه عمیق به معارف اساسى دین و بیان واقعیتهاى اجتماعى در کنار یادآورى مسؤولیت آحاد افراد جامعه اسلامى نسبت به آن معارف و این واقعیتها به همراه تبیین انحراف بهوجود آمده بعد از پیامبر(ص) و علت آن در سطح خواص و عامه افراد جامعه، موضوعات مهمى است که نه فقط داروى درد آن روز، که مرهم زخم تمامى آسیبهاى جامعه اسلامى در طول تاریخ خواهد بود که علاوه بر ابعاد معرفتى دینشناسانه، ابعاد جامعهشناسانه سیاسى را نیز در بر دارد.
اظهار عجز از بیان عظمت، کمترین کارى است که هر مدعى وقتى در مواجهه با این خطبه ماندگار، فراروى خود مىبیند. خطابهاى که از باب «تکلموا تعرفوا فان المرء مخبوء تحت لسانه» آیینهاى هرچند با ابعاد کوچک، براى نمایاندن بلنداى شخصیت حضرت زهرا(س) مىباشد.
از نظر موقعیت خطیب و خطابه نیز این خطبه بسیار قابل ملاحظه است. دختر رسول خدا(ص) در حال گذراندن روزهاى سخت تألم فقدان آن حضرت و روزهاى سختتر مواجهه با انحراف عمیق جامعه اسلامى و به حسب ظاهر در زمانى که مىبیند به حق مسلم دینى و عرفى او - به عنوان آغازى براى زیر پا گذاشتن قوانین اسلام و پایمال نمودن حق اهل البیت(ع) - تعرض و تعدى آشکار صورت گرفته و... چنین خطابهاى را ایراد مىفرمایند.
جهت دیگر عظمت این سخنرانى، عمق معانى و گستردگى معارفى است که مورد توجه حضرت قرار گرفته که وقتى در کنار زیبایى ظاهرى و فصاحت و بلاغت آن قرار مىگیرد، مصداق «نور على نور» را تداعى مىنماید.
مقدمه خطبه یا خطبه خطابه
معمول و مطلوب است که سخنرانى مانند هر کار داراى اهمیت دیگرى با یاد و نام خداى متعال و با درود و صلوات بر رسول الهى و خاندان اطهار آن حضرت آغاز گردد که به این منظور در سخنرانىها در ابتداى سخن، حمد و ثناى الهى بیان مىشود که به آن «خطبه کلام» مىگویند. بزرگانى که به اهمیت این بعد به عنوان قسمتى اساسى از سخن - و نه به صرف یک تشریفات ظاهرى - مىنگرند، در همین «خطبه کلام»، از جهات مختلف بهطور کامل هنرنمایى مىنمایند که از این منظر این خطبه در فراز قله عظمت قرار دارد. حضرت زهرا(س) در این قسمت از بیان نورانى خویش علاوه بر بیان حمد و ثناى الهى و علت و تأثیر آن، به بیان توحید بارى تعالى پرداخته و به گونهاى اعجاببرانگیز به تبیین چرایى پذیرش توحید و چگونگى خدانمایى مخلوقات گسترده و با عظمت خلقت پرداختهاند.
حضرت آنگاه به شهادت به نبوت رسول خدا(ص) پرداخته و ضمن آن به برگزیدگى آن حضرت و چرایى آن و نیز به بیان مأموریت الهى آن پیامبر با کرامت الهى و نهایتاً فرجام با عظمتش در رجوع الى الله تصریح مىنماید.
محورهاى خطبه
گذشته از «خطبه کلام» این سخنرانى از ابتداى توجه حضرت به مخاطبین، روندى بسیار دقیق و عمیق را پى مىگیرد تا فدک و غصب آنرا به بهانهاى براى ارائه سندى ماندگار از آنچه پس از پیامبر در جامعه اسلامى و بهخصوص در زمینه خلافت بهوقوع پیوسته، تبدیل نماید. بهطورکلى محورهاى مهم این مسیر جامع در این سخنرانى را مىتوان در چند بند خلاصه نمود:
1. بیان مسؤولیت بندگان خدا در برابر خدا و دین و قرآن. (بهطور طبیعى در این قسمت، حضرت مقدارى به بیان جایگاه قرآن و تبیین هدف خداى متعال از دستورات دین - در قالب فلسفه احکام و شرایع - پرداختهاند.)
2. تبیین دقیق جامعهشناسانه وضعیت جامعه اسلامى قبل و پس از بعثت پیامبر(ص) که اشاره به تلاشهاى رسول خدا(ص) و روش مجدانه آن حضرت که ثمره آن در گرایش و پذیرش جامعه نسبت به اسلام نمایان شد را به همراه دارد.
در این قسمت و به عنوان بیان عامل جانبى موفقیت رسول خدا(ص) در انجام مسؤولیت مهم خویش، به بیان تأثیر مجاهدتهاى بىمانند على(ع) نیز پرداخته شده و نقش آن حضرت در آن زمان که بسیارى از افراد به زندگى عادى و بهرههاى مادى آن سرگرم بودند، پرداخته است.
3. بیان جامعهشناسانه دقیق وقایع پس از پیامبر و وقوع انحراف و تبیین علت آن در میان خواص و عامه آحاد افراد جامعه. در این قسمت حضرت ضمن اشاره به سرعت ایجاد این انحراف نسبت به رحلت رسول خدا(ص)، این انحراف را از منظرهاى مختلفى مورد موشکافى و دقت قرار دادهاند.
از نظر بیان عوامل ایجادکننده و بهوجود آورنده این انحراف، حضرت به موضوع نفاق به معناى اعم آن اشاره مىنمایند. نفاق در این معنا شامل همه کسانى که اسلام را در ظاهر و با انگیزههاى مادى همچون انگیزه حکومت و جانشینى پس از پیامبر پذیرفتهاند، مىشود. مطابق بیان حضرت، ظهور و بروز این نفاق پنهان نگاه داشته شده، زمینه را براى اغواى اجتماعى شیطان فراهم ساخت و مردمى را که گمان مىکردند در پى جلوگیرى و یا رفع فتنه پس از رحلت پیامبر خویشند به میانه میدان فتنه افکند.
عامل این روند غلط از نظر حضرت زهرا(س) مطابق بیان این خطبه، رها کردن کتاب خدا و حقیقت دستورات اسلام است. این امر موجب شد که جامعه به سوى خاموش ساختن نور دین و محو سنتهاى اساسى پیامبر اکرم(ص) در ساختن جامعه اسلامى حرکت کند که نماد همه اینها از نظر حضرت، در رها نمودن عترت رسول خدا و پایمال نمودن جایگاه و حق آنها، تجلى یافت. موضوع فدک و غصب آن و طرح مسأله ارث نگذاشتن پیامبران بنا به این تحلیل، نمونهاى از این پایمال نمودن حق عترت و بىتوجهى به جایگاه آنها به عنوان ثمره انحراف ایجادشده در سطح جامعه، تحلیل مىشود نه صرفاً یک موضوع فردى و اقتصادى.
4. تبیین عالمانه و قرآنى اشتباه فاحش خلیفه در زمینه عدم ارث از پیامبر. مطابق این خطبه در حقیقت تبدیل یک تهدید به فرصتى بزرگ براى آشکار ساختن جدایى جاهلانه و آگاهانه مدعیان جانشینى رسول خدا بوده است.
چگونه برخلاف نص صریح قرآن برداشت و حکم مىشود و آیا نام حاکمانى که چنین روندى را در پیش گرفتهاند مىتوان جانشینان رسول خدا و خلفاى جامعه اسلامى گذارد؟
5. تحریک «انصار» به یارى دین و انجام مسؤولیت. اگرچه حضرت زهرا(س) در ابتداى سخنرانى و پس از خطبه کلام به بیان مسؤولیت مسلمانان بهصورت عام و نظرى پرداخته بودند اما با تبیین عمق انحراف در خصوص غصب فدک و تفهیم ربط این خبط بزرگ با انحراف و نابودى اسلام، حضرت زهرا(س) یاوران اسلام را به تکرار تلاشهاى گذشتهشان در دفاع از دین فرا مىخواند و به گونهاى واضح به آنها مىفهماند که آنچه در حال رخ دادن است، هجوم دوباره به اصل اسلام است که در چنین فرضى، بودن یا نبودن شخص رسول خدا(ص) در مسؤولیت دینى مسلمانان و وجوب انجام وظیفه آنها دخلى ندارد و به تعبیر حضرت، هر که اینبار از یارى دین شانه خالى کند به گذشته بىدینى خویش عقبگرد نموده است.
منبع:خبرگزاری فارس
در سالروز ميلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها بانوي حيا و پاكدامني،حسينيه امام خميني، سيراب از فضائل و مناقب كوثر نبوي شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين ديدار که با حضور جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام بر پا شد، با تبريك روز تاريخي و فراموش نشدني ولادت حضرت زهرا سلام الله عليها و گراميداشت تقارن اين روز با تولد امام خميني (ره)، ابعاد مختلف زندگي حضرت فاطمه زهرا را الگوي جامعي از فضائل معرفي و خاطرنشان كردند: نام گذاري امروز به نام روز زن، درسهاي جاودانه اي براي همه خصوصاً بانوان و زنان كشور اسلامي ما دارد تا با آراستن خود به زيور تقوا، عفاف، دانش، شجاعت، ايستادگي، تربيت صحيح فرزند، و اهميت دادن به خانواده، در راه و مسير حضرت زهرا (س) حركت كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به اينكه ذهن و كلام انساني از بيان تمام فضيلت، درخشندگي، كبرياء و عظمت دخت گرامي پيامبر قاصر و عاجز است، افزودند: با اين وجود، كلام و زندگي آن بانوي بزرگوار و ائمه اطهار، از دسترس انسان خارج نيست بلكه بر خلاف الگوهايِ دروغينِ دنيايِ مادي، ائمه اطهار(ع)، مسير و جهتِ صحيح حركت و زندگي انسانها را نشان داده اند و خود بر قله اين كمالات ايستاده اند و انسان را نيز دعوت به پيمودن اين مسير كرده اند.
ايشان همه جامعه خصوصاً بانوان را به پيمودن راه فضيلت هاي معنوي ائمه اطهار (ع) دعوت كردند و با مروري بر سوابق تاريخي حضور زنان در عرصه هاي مختلف مبارزه ضد استبدادي از زمان مشروطه تا پيروزي انقلاب خاطرنشان كردند: در حاليكه غرب تبليغ مي كند زن براي ايفاي وظايف اجتماعي خود بايد حجاب را كنار بگذارد اما حضور موثر زنان در عرصه هاي مختلف سياسي و اجتماعي ايران نشان مي دهد زن با حجاب كامل هم مي تواند به وظايف تربيتي خود در جامعه عمل كند كه نمونه عيني آن، مادران بزرگوار شهدا هستند.
رهبر انقلاب اسلامي به تلاش دشمن براي استفاده از نقاط ضعف اشاره كردند و افزودند: انسان در معرض آسيب قرار دارد و همه بايد مراقب رفتار خود باشيم و بدانيم برخي مظاهرِ خودنمايي، بي تقوايي و رعايت نكردن حجاب و عفاف آثار مخرب و ماندگاري بر اخلاق و سياست جامعه دارد و در اين زمينه بايد خود زنان، بيشتر مواظبت كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي، حجاب را موجب شخصيت زن و عاملي براي وقار و متانت او دانستند و تصريح كردند: عفاف بانوان باعث افتخار ، ارزش گذاري و سنگين شدن آبرو و احترام زن در جامعه مي شود به همين دليل بايد از اسلام به خاطر توجه به مسئله حجاب تشكر كرد.
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود، شناخت و معرفت اهل بيت را نعمت بزرگ خداوند دانستند و خاطرنشان كردند: ستايشگري فضائل اهل بيت (ع) در قالب شعر و نثر نعمت ديگري است كه مداحان بايد قدر آن را بدانند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به اينكه معرفي فضايل معنوي اهل بيت، الگوسازي در جامعه است افزودند: اگر اين حركت با نيت خدايي و خالصانه در جامعه انجام شود كار متعالي و اثر گذاري خواهد بود به همين دليل مداح بايد ببيند بيان كدام منقبت و فضيلت موجب هدايت مخاطب و خضوع و خشوع دل مستمع در برابر خداوند مي شود و او را براي حركت در مسير اهل بيت تشويق مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي، كار جامعه مداحان را بيان حقيقت با استفاده از صداي خوش، آهنگ زيبا، در قالب شعر دانستند و تصريح كردند: استفاده از تركيب چند هنر، تأثير مضاعفي در ذهن مخاطب مي گذارد لذا احتياج به فكر و آموزش دارد.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به سطح بالاي فهم، معرفت، بلوغ فكري، آگاهي و بصيرت آحاد جامعه خاطرنشان كردند: امروز توانايي هاي ايران اسلامي در عرصه هاي مختلف در جهان سراسر مادي مي درخشد و مثل خورشيد نورافشاني مي كند و مداحان نيز بايد با توجه به چنين فضايي، به مخاطب خود مطلب و شعر ارائه كند.
در ابتدای این دیدار، تعدادي از مداحان اهل بيت عليهم السلام سروده هايي در بيان شأن و عظمت دخت گرامي پيامبر اكرم، و نيز ذريّه ايشان حضرت امام خميني (ره) قرائت كردند.