گزارش BBC از وضعیت شیعیان نیجریه
مذهب نیوز به نقل از ابنا _ درست زمانی که جنبش اسلامی سنی "بوکو حرام" در راس عناوین خبرها در نیجریه قرار دارد گروهی از شیعیان نیز در این کشور وجود دارند که توجه ها را به خود جلب کرده اند.
شهر "کادونا" مهمترین شهر شیعه نشین نیجریه است.
این شهر مورد توجه بسیاری از رسانه ها قرار
جنبش شیعیان در نیجریه از 20 سال پیش
همچنین بسیاری از فیلم های مستند درباره ویژگی های مثبت شیعیان و سران آنها به زبان سواحیلی محلی دوبله و به صورت دی وی دی در مکان های زیاد این شهر در معرض فروش قرار دارد.
در گذشته، این جنبش، کوچک و محدود بود اما هم اکنون گسترش یافته و افراد زیادی عضو آن شده و به جنبش بزرگی تبدیل شده است. این در حالی است که همه نگاه ها متوجه جنبش بوکو حرام، یک جنبش اسلامی سنی است که برای ایجاد دولت اسلامی در نیجریه می جنگد.
با این حال ، برخی در نیجریه ، از رشد جنبش شیعیان در این کشور بدون وجود نظارت حکومت مرکزی ابراز نگرانی می کنند.
رهبر شیعیان در نیجریه یعنی «شیخ ابراهیم زکزاکی» 57 ساله از حدود 30 سال پیش یعنی زمانی که انقلاب اسلامی در ایران در سال 1979 به پیروزی رسید این مسئولیت را برعهده دارد.
شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان زاریا در نیجریه
رویترز می نویسد: حوادث ایران شیخ زکزاکی را به این باور رسانده که بیداری اسلامی می تواند به نیجریه برسد.
او با اینکه دریافت پول از ایران را رد می کند اما همانند ایران مخالف آمریکاست.
هنگامی که با این رهبر دینی ملاقات کردیم او لباس های سنتی برتن داشت و به مانند یک دولتمرد باتجربه رفتار می کرد. شیخ می گوید که هم اکنون صدها هزار نفر هوادار دارد. او عکس رهبر انقلاب ایران آیت الله خامنه ای را در اتاقش گذاشته و به همراه هوادارانش همیشه با جدیت حوادث جاری در ایران را پیگیری می کند.
هنگامی که از شیخ پرسیده شد آیا حمله نظامی به ایران تاثیری بر نیجریه خواهد داشت یا خیر گفت: "نه تنها بر نیجریه بلکه بر همه جهان تاثیر خواهد داشت."
در هنگام مصاحبه با شیخ زکزاکی، پاسخ های وی با ابهام های زیادی همراه است. به روشنی می توان درک کرد که او به رسانه ها اعتماد ندارد. شیخ به دلیل نگرانی از تحریف سخنانش، مصاحبه را برای خودش هم ضبط می کند.شیخ پاسخ بسیاری از سئوالات را نیز ارائه نکرد بدون اینکه توضیحی در این باره بدهد.
بی بی سی در ادامه به سراغ مخالفان این جریان شیعی رفته و به نقل از یک تحلیلگر سیاسی نیجریه در این باره گفته که جنبش شیعیان در نیجریه، تهدید واقعی برای این کشور است.
عیسی یکی از پژوهشگران در دانشگاه "احمدوبیلو" گفت که جنبش شیعیان به رهبری زاکزاکی حکومتی در داخل یک حکومت ایجاد کرده است.
او اضافه کرد که می داند که جنبش آموزش های نظامی برای اعضای خود برگزار می کند و این یعنی اینکه آنها منتظر اتفاقی هستند.
شیخ در مقابل می گوید که آموزش های ادعایی ، صرفاً در حد آمادگی برای دفاع از خود است. او این اقدامات را با آموزش های کاراته برای نوجوانان مقایسه می کند.
در شهر کادونا ، جنبش بوکو حرام حملات زیادی را علیه نیروهای امنیتی و مردم ساکن در این شهر انجام داده اند.
شیخ زاکزاکی تصریح می کند که به ورود به سیاست فکر می کند و احتمال دارد حزب سیاسی را ایجاد کند البته به شرطی که قوانین دولت به او این اجازه را بدهد.
با این حال او می گوید که وضعیت کنونی کشور نیجریه چنین اجازه ای به او نمی دهد.
هواداران شیخ از کوچک و بزرگ می گویند که به دیدگاه ها و نظرات او، اعتماد دارند. آنها از ایده های دینی شیخ هم حمایت می کنند و می گویند که این ایده ها و افکار نه تنها در نیجریه بلکه در همه مناطق آفریقا منتشر می شوند.
در روز مشخصی در هفته برای قرائت قرآن، هزاران نفر از هواداران شیخ از زن و مرد به حضور او می رسند. آنها به صورت جداگانه می نشینند و نشان می دهند که برای یادگیری و برقراری آرامش تاکید دارند.
خبرنگار بی بی سی اضافه می کند: به نظر نمی رسد که این جنبش شیعه، تهدیدی برای حکومت یا ملت نیجریه باشد.
نیجریه 148 میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد ، 55 درصد مسلمانند.
آمار قابل اتکایی برای تعیین تعداد شیعیان این کشور وجود ندارد ولی براوردها حاکی از آن است که نیجریه حدود سه تا هفت میلیون شیعه دارد.
گفته می شود 95 درصد شیعیان کنونی ، پیشتر مذهب یا دین دیگری داشتند ولی در 3 دهه اخیر به تشیع گرویده اند که به "مستبصرین" معروفاند.
از سوی دفتر آیت الله صافی گلپایگانی حکم ارتداد شاهین نجفی صادر شد + حکم
خواننده هتاک فتنه 88 که مدتی است به خارج از کشور گریخته است در تازه ترین اثرش هتاکانه مقام شامخ ائمه را مورد جسارت قرار داده و با بیان الفاظی رکیک که از بیان آن معذوریم قلب همه دوست داران اهل بیت را جریحه دار کرده است.
ایشان با اشاره به تلاشهای پیامبر اسلام(ص) در معرفی امام بعد از خود، اظهار داشتند: پیامبر اسلام(ص) در کنار معرفی حضرت علی(ع)، در غدیر، بارها به ولایت امیرالمؤمنین(ع) تأکید کردند، ولی با رحلت ایشان، هنوز پیکر مبارکشان دفن نشده بود، ماجرای سقیفه پیش آمد و خلیفهای را انتخاب کردند.
ایشان با اشاره به جنگ مسلمانان با رومیان در روزهای پایانی عمر با برکت رسول اکرم(ص) و حضور نیافتن برخی صحابه در این جنگ، گفتند: از گذشته غرب، با اسلام دشمن بود و این به دلیل خود برتر بینی و زیادهخواهی آنها بود.
حضرت آیتالله نوری همدانی تصریح کردند: اگر حرکتهای حضرت فاطمه زهرا(س) و خطبهخوانی ایشان نبود، سنتهای پیامبر(ص) به کلی نابود میشد و اسلام حقیقی، از میان برداشته میشد؛ این خطبه در 13 موضوع سخن میگوید که روشنگر راه میباشد.
ایشان، در ادامه خطبه حضرت زینب(س) در مجلس یزید در شام را خطبهای ارزشمند معرفی کرده و گفتند: پس از دوران امامت حضرت علی(ع)، دستگاه خلافت معاویه، بیست سال در هشت هزار منبری که در سراسر سرزمینهای اسلامی بود، به تخریب چهره این امام همام و اهلبیت(علیهمالسلام) پرداختند، اما حضرت زینب(س) در مجلس یزید همه آنان را رسوا کرد.
این مرجع تقلید، با تأکید بر ضرورت توجه به این دو خطبه ارزشمند و انتشار آن در میان جوانان، اظهار داشت:امروز دشمن تلاش گستردهای در تضعیف و نابودی انقلاب اسلامی دارد که باید با ارائه آموزههای این دو خطبه در میان جوانان،گامی اساسی در حفظ اسلام ناب در ایران اسلامی برداشت.
ایشان همچنین به توزیع و ارائه برخی کتابهای ضد ارزشهای اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کردند و گفتند، افرادی که به این نمایشگاه رفتهاند، در گزارشی که به بنده میدادند، بیان داشتند که کتابهایی علیه فاطمه زهرا(س)، ولایت، انقلاب و... از کشورهای غربی و سنینشین به ویژه عربستان در این نمایشگاه ارائه شده است.
حضرت آیتالله نوری همدانی با بیان این که ارائه چنین کتابهایی موجب تخریب افکار جوانان میشود، ادامه دادند: در عرصه حفظ ونشر آموزههای اسلامی کارهای ارزشمندی میشود، ولی ارائه چنین کتابهایی به جوانان، تأثیر جدی در تخریب تفکرات و اندیشههای آنها دارد.
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: امروز تمامی جهان اسلام، حتی کشورهای غیر اسلامی، آموزههای اسلامی را از ما مطالبه میکنند، در چنین شرایطی وظیفه ما در ارائه این اندیشهها، مضاعف میشود.