بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین.
خدایا بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزى کن مرا در آن توفیق و خوددارى و پاک کن دلم را از تیرگیها و گرفتگىهاى تهمت اى مهربان به بندگان با ایمان خود.
/62303
مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی میگوید: آنها که قلبشان گرفتار شک است، ذکر «لاحول ولا قوة إلا بالله العلی العظیم» را زیاد تکرار کنند. این ذکر برای رهایی از وسوسههای شیطان بسیار مؤثر است.
به گزارش فارس، مرحوم آیتالله احمد مجتهدی تهرانی، شرح کوتاهی بر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
نظر به استقبال مخاطبان و مردم روزهدار از این شروح، یک بار دیگر باز نشر میشود:
* شرح فرازهای دعا
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ» میگوید: ای خدا، من را به رحمت خودت بپوشان! «غش» یعنی پوشاندن. اگر کسی به طرف معامله، گندم نشان دهد و جو بفروشد، در معامله «غش» کرده و آن معامله باطل است. در تاریکی این نوع معامله انجام میشود و به همین دلیل میگویند که معامله در تاریکی کراهت دارد.
وی ادامه داد: کسی که عیب جنس را بپوشاند، در معامله غش کرده است و حدیث داریم کسی که آب به شیر ببندد، مسلمان نیست. آنها که در معامله غش میکنند خیر نخواهند دید.
این استاد اخلاق در ادامه بیان میکند: حال در این دعا میگوییم که خدایا، همانطور که او در معامله عیب را میپوشاند تو هم به رحمت خودت عیب من را بپوشان!
این استاد اخلاق ادامه میدهد: از سالها پیش روز بیست و نهم رمضان در میان خانمها به روز «غشنی» معروف است و آنها در مساجد حضور مییافتند. اما فکر میکنند که این غشنی به معنای ضعف کردن است و با لحن ضعیف به خدا میگویند که خدایا من غش کردم، در حالی که این طور نیست و معنای پوشاندن میدهد.
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز بعدی دعای روز بیست و نهم میگوید: در این بخش از دعا از خدا میخواهیم که به ما توفیق اعطا کند تا موفق به نماز شب و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی شویم. توفیق رفیقی است که به هر کس ندهندش.
وی در ادامه به حدیثی از امام جواد (ع) اشاره میکند و میگوید، امام جواد (ع) میفرماید: «مؤمن ۳ خصلت دارد. اولین آنها این است که توفیق داشته باشد.» زیارت، کمک به مستحق، نماز شب، حضور در جشنهای نیکوکاری، فعالیت در مدرسهسازی کمک به حوزههای علمیه و ... از توفیقاتی است که نصیب مؤمن میشود.
وی با ابراز ناراحتی از کسانی که بخشی از مال خود را در راه خدا انفاق نمیکنند تصریح میکند: این افراد توفیق ندارند و حتی توفیق زیارت حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) را هم پیدا نمیکنند.
آیتالله مجتهدی تهرانی در بخشی از سخنان خود با بیان ویژگیهای برجسته حضرت عبدالعظیم حسنی میگوید: حضرت عبدالعظیم از علما و محدثین و وکیل امام هادی بود. برخی قائلند که دشمنان، حضرت را زنده دفن کردند و وی را به شهادت رساندند.
وی ادامه میدهد: روزی دیدم آیتالله وحید خراسانی از قم برای زیارت به شهر ری آمدند. تقاضا کردم تشریف بیاورید در منزل و مسجد میهمان ما با باشند که گفت تنها برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) آمدهاند. این را باید به تمام امامان جماعت بیان کنیم تا هم خودشان مشرف شوند و هم مریدان خود و مسجدیها را به زیارت حضرت عبدالعظیم تشویق کنند.
وی در بیان ادامه حدیث میگوید: طبق حدیث امام جواد (ع) دومین خصلت مؤمن این است که گاهی خودش را موعظه کند و سومین خصلت این است که هر کس او را نصیحت کند قبول کند.
این عالم ربانی در ادامه شرح دعای روز بیست و نهم میگوید: در ادامه دعا از خدا میخواهیم که ما را ازگناهان حفظ کند و قلبمان را از آلودگیهای شک برطرف کند و قلب ما گرفتار شک نباشد.
وی ادامه میدهد: آنها که قلبشان گرفتار شک است، ذکر «لاحول ولاقوة إلا بالله العلی العظیم» را زیاد تکرار کنند. این ذکر برای رهایی از وسوسههای شیطان بسیار مؤثر است.
آیتالله مجتهدی تهرانی ادامه میدهد: ابوذر میگوید که رسول خدا (ص) فرموده: «ابوذر این ذکر را زیاد بگو که از گنجهای بهشت است.» بعد از نماز های مغرب و صبح، هفت بار این ذکر را بیان کنید که جزو تعقیبات است ولی قبل از بیان هر یک از آنها باید یک بار «بسم الله الرحمن الرحیم» بگویید.
وی ادامه میدهد: دعای روز بیست و نهم را اینگونه به پایان میرسانیم. ای خدایی که به بندگان مؤمنت رحم میکنی، این دعاها را درباره ما اجابت کن! خدا بسیار مهربان است. خدا نعمتهایی به ما میدهد که اصلاً ما از او نخواستهایم و تقاضا نکردهایم. به قدری ما را دوست دارد که هر چه در دلمان است را ولو اگر نخواهیم به ما میدهد.
خبرگزاری فارس: امام جمعه دماوند، نماز عید سعید فطر را آوردگاه انسجام امت اسلامی ایران حول محور مقدس ولایت فقیه خواند.
حجتالاسلام محمد علاءالدینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شرق استان تهران اظهار داشت: عید سعید فطر منزلگاه اجتماعی عظیم از مسلمانان جهان است.
وی ادامه داد: این اجتماع عظیم همچون مکتبی عرفانی دارای درسهای مهم و عمیق بسیاری است که از آن جمله میتوان به اصل همراهی، همدلی و همفکری مردم با مسئولان و مسئولان با مردم و همچنین مسئولان با یکدیگر اشاره کرد.
علاءالدینی اضافه کرد: همه این همفکریها بین مسئولان و مردم در این روز بزرگ حول محور مقدس ولایت فقیه جلوهگر میشود.
امام جمعه دماوند افزود: امت اسلامی در عید سعید فطر و نماز مرتبط با این روز، پروانهسان به دور شمع ولایت فقیه پرواز میکنند.
وی تصریح کرد: این حضور را باید به عنوان فرصتی مغتنم برای تجدید بیعت با آن شمع درخشان آسمان ولایت قلمداد کرد.
امام جمعه دماوند با اشاره به شان نزول نام ماه شوال در زبان عربی خاطرنشان کرد: شوال در فرهنگ واژگان زبان عربی به «برداشتن» معنی شده است.
علاءالدینی ادامه داد: از این رو باید از همان روز نخست ماه شوال که روز عید سعید فطر نیز محسوب میشود برای برداشتن موانع از پیش روی مردم و رفع مشکلات جامعه تلاشی وافر صورت گیرد.
*هدف تحریم سفرههای نان نیست، اذهان جوانان است
امام جمعه دماوند همچنین معتقد است: هدف تحریمهای اقتصادی امروز استکبار جهانی علیه ایران اسلامی تنها سفرههای نان نیست، بلکه اذهان جوانان است.
علاءالدینی تصریح کرد: ایجاد فضایی مملو از بیاعتمادی ذهنی و قلبی بین مردم و مسئولان هدف امروز تحریمهای اقتصادی غرب است.
وی اضافه کرد: اما بیشک امت اسلامی و آگاه ایران فرصت پیش روی نماز عید سعید فطر را مغتنم خواهند شمرد و بر سطح اتحاد و انسجام جبهه داخلی خود خواهند افزود.
امام جمعه دماوند افزود: شناسایی اولویتهای منطقهای، شناخت مشکلات و ارائه راهکارهای رفع آنها از دیگر مزایای برگزاری نماز عید سعید فطر است.
منبعکخبرگزاری فارس