انکار علم امام حسین (ع) به سرنوشتش
و انکار تعلق فدک به حضرت زهرا (س)
اخبار مراجع :
«حسینعلی منتظری»، واقعیت این است که در شهر خون و قیام، آنقدرها محبوب نبود. اتفاقا این عدم محبوبیت، قبل از آنکه ریشه در تیشه دست او علیه آرمان امام داشته باشد، معلول 2 علت دیگر است: نخست، مقدمهای که شیخ برای کتاب «شهید جاوید» نوشت و در آن منکر علم امام حسین(ع) از شهادت خویش شد. به باور شیخ مرحوم، سیدالشهدا با هدف تشکیل حکومت قیام کرد، بیآنکه بداند سرنوشتش به شهادت ختم میشود!! این مقدمه، در آن سالیان به انزوای شیخ دامن زد اما آنچه وی را از این هم منزویتر کرد، ماجرای «فدک» بود. شیخ را باور این بود که فدک، بیتالمال مسلمین بود، نه ارث حضرت زهرا(س)!! بعدها در جزوهای منتظری این عقیده خود را منتشر کرد و نوشت که اصولا خلیفه اول، حق این را داشته که فدک را آنطور مصرف کند که صلاح میبیند!! طرفه حکایتی است. اندک بزرگانی از حوزه که با امام و نظام، همراه و همگام نبودند، بر همین 2 باور شیخ، هرگز راضی به ائتلاف با منتظری نشدند و کار انزوای «شیخ تنها» به جایی رسید که این اواخر شده بود مرجع تقلید «بیبیسی» و متاسفانه بیت خود را کرده بود «لانه جاسوسی».
منبع : روزنامه وطن امروز
اخبار مراجع : جمعه شب (18/9/1388) بعد از نماز مغرب و عشا حضرت آیت الله وحید خراسانی دامت برکاته در بیت آیت الله منتظری حضور یافتند و رحلت ایشان را به بیت آن فقید سعید تسلیت گفتند.
آیت الله وحید خراسانی در این دیدار خطاب به حجةالاسلام احمد منتظری فرمودند:
من هنگام رحلت ایشان مشهد مقدس مشرف بودم و با شنیدن این خبر بسیار متأثر شدم. من سابقه دوستی 50 ساله با آن مرحوم داشتم و آن بزرگوار را در همه جهات و در همه زمانها عالمی عامل می دانستم. رحمت و رضوان خدا بر ایشان باد.
ویژه نامه بررسی ابعاد و دلایل مختلف اعلام نظر جامعه مدرسین حضوره علمیه قم درباره عدم صلاحیت آیت الله صانعی برای مرجعیت توسط نشریه الکترونیکی رسائل منتشر شد.
پس از اظهارنظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره عدم صلاحیت تصدی مقام مرجعیت از سوی آقای صانعی، اظهار نظرهای متفاوتی در سطوح مختلف جامعه صورت گرفت.
بسیاری از نخبگان با استقبال از این اقدام، به انعکاس دیدگاه های خود درباره سوابق و علت چنین تصمیمی پرداختند.از سوی دیگر تعداد زیادی از مردم متدین کشورمان به دنبال کسب اطلاعات بیشتری از علل و چرائی این اقدام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بودند.
برهمین اساس با احصاء و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز جزوه حاضر آماده ارائه شده است.در بخش « بررسی جامعه مدرسین و صیانت از کیان مرجعیت» نگاهی گذرا به سابقه تاریخی و نقش و ورود جامعه مدرسین به مرجعیت برخی از مراجع از جمله معرفی امام خمینی به عنوان مرجع تقلید، خلع آیت الله شریعتمداری از مرجعیت و معرفی هفت تن از مراجه جائز التقلید شده است.در مطلب بعدی جایگاه جامعه مدرسین در ارائه نظر فوق تبیین شده است.مطلب سوم این جزوه نگاهی گذرا دارد به موضع گیری گذشته و فعلی برخی از فعالان سیاسی در قبال خلع مرجعیت.
بازتاب و نگاه تنی چندی از اعضای محترم جامعه مدرسین و تعدادی از مسئولان و شخصیت های دینی و سیاسی و نگاهی به موضع گیری رسانه های بیگانه نیز در این ویژه نامه مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین سعی شده است دیدگاه های فقهی و سیاسی آقای صانعی در سه دهه اخیر مورد بررسی قرار گیرد.این بخش در دو فصل تنظیم گدیده که فصل اول آن به بازخوانی دیدگاه های سیاسی و فرهنگی آیت الله صانعی و مطالعه تطبیقی آن با مواضع ایشان ئر ئهه شصت می پردازد.
و در پایان نگاهی گذرا و نقد گونه به دیدگاه های سیاسی،فرهنگی و برخی از نظرات فقهی وی قرار دارد.
فراهم کنندگان این جزوه رعایت دقیق در نقل ها و امانت داری را برای خود لازم و ضروری دانسته و علیرغم آنکه مطالب بسیاری جهت انتشار در دسترس بود ولی به لحاظ تشکیک در صحت یا ضعف در منبع از انتشار آن خودداری نمودند.
ضمن طول عمر برای همه مراجع عظام تقلید که استوانه های علم و بقای دین هستند امیدواریم این تلاش مورد توجه حضرت بقیه الله الاعظم روحی له الفدا و مردم خداجو قرار گیرد.
این ویژه نامه با آدرس http://pasdasht.rasael.ir منتشر شده است.